Glutenfri vaniljpannkaka (110 kcal/st)

(null)

GLUTENFRIA VANILJ PANNKAKOR
16 st
110 kcal/ pannkaka (Exkl. grädde, sylt och syrup)

Vispa med elektrisk visp/ mixerstav
4 ägg
1 dl strösocker
Fyll skålen med:
8 dl mjölk/ vatten
4 dl glutenfritt mjöl. Jag använder Barbros
2 tsk vanillinsocker
Vispa med elektrisk visp/ mixerstav

Stek tills pannkakorna har krispiga kanter och gyllenbrun färg över hela pannkakan
Gjutjärnsstekpanna 19 cm i diameter 
1/2 tsk margarin per stekt pannkaka
1 dl smet per stekt pannkaka
Värmen på plattan är 8 av 12 (lite högre än medelvärme)

Servera med
Sylt
Vispad grädde 
Maple joe syrup

590 kcal
3 pannkakor
3 msk vispad grädde 
3 tsk Maple Joe
1 msk sylt

Fodmap
Bra Fodmap är laktosfritt margarin, mjölk, grädde, glutenfritt mjöl och sirapen som är godkänd enligt Fodmap är Maple Joe Syrup
Bra Fodmap är de som inte fermenteras och jäser i tarmarna (om du har känsliga tarmar och lätt blir svullen över magen)